Podpisom jarmočného dekrétu a desatora otvorili jarmok

22.08.2013 Bardejov

Bardejov 22. augusta (TASR) - Na historickom Radničnom námestí v Bardejove dnes podpisom jarmočného dekrétu, jarmočného desatora a za zvukov sálv otvorili 42. novodobý Bardejovský jarmok. Na slávnosti sa zúčastnil aj prezident SR Ivan Gašparovič.
„Na tohtoročnom 662. historickom a 42. novodobom Bardejovskom jarmoku je k dispozícii pre návštevníkov aj domácich 84 zábavných atrakcií, 487 predajných stánkov a 83 remeselníkov. Samozrejme, nechýba tu kultúrny program a dobré jedlo,“ povedal pre TASR vedúci kancelárie primátora mesta Bardejov Jozef Guliga.
Okrem Uličky remesiel, folklórnych a iných vystúpení bude podľa Guligu počas jarmoku zaujímavá napríklad predajno-kontraktačná výstava Bardkontakt s autosalónom v športovej hale či výstava záhradkárskych produktov v Poľsko-slovenskom dome.
V programe počas najbližších troch dní vystúpia nielen domáci interpreti, ale aj hostia z Poľska, Česka a Slovinska. Rockoví nadšenci si podľa Guligu prídu na svoje najmä v piatok (23.8.) na tradičnom Bardrocku, v sobotu (24.8.) je pripravený dvojgeneračný koncert Petra Cmorika a Petra Lipu. V nedeľu (25.8.) okrem iných vystúpi Katka Koščová a prešovský Dixieland. Ďalšou zaujímavosťou sobotného programu jarmoku v Bardejove je príchod skupiny motocyklových nadšencov Street roses z Poľska. Do tohto historického mesta by mali prísť približne na 500 motocykloch.
V súvislosti s konaním Bardejovského jarmoku je v meste od utorka 20. augusta do utorka 27. augusta do 9.00 h úplne uzavretá štátna cesta I/77, v úseku od križovatky ul. Štefánikova, T. Ševčenku a Mlynská – prieťah ul. Dlhý rad, po križovatku ciest I/77 a II/545 (ul. Dlhý rad, Slovenska a Krátky rad). Náhradná obchádzková trasa je podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Migaľovej vyznačená prenosnými dopravnými značkami a vedie po miestnych komunikáciách.
 

Vyberte región